
Ingredienser
200 g | Fazer Real-bröd |
75 g | osaltat smör |
½ dl | farinsocker |
Hallon- och mascarponemousse
240 g | mascarponeost |
1 dl | crème fraiche |
1 ask | färska hallon |
½ dl | florsocker |
Maltstreusel
25 g | smör |
25 g | maltmjöl för memma |
25 g | socker |
25 g | vetemjöl |
Gör så här
Finhacka Fazer Real-bitarna med en brödkniv eller i en matberedare till fint kross. Häll över smält smör och farinsocker. Blanda noggrant. Forma brödmassan i en kakform och låt formen stå i kylskåp i ungefär en timme så att massan hårdnar lite. Tillaga hallon- och mascarponemousse och maltstreusel under tiden.
Blanda mascarpone, crème fraiche, florsocker och hallon noggrant. Spara några fina hallon för garnering.
Blanda rumstempererat smör, maltmjöl, socker och vetemjöl noggrant så att du får en streuselliknande smulig blandning. Bred ut blandningen i en form och grädda i ugnen på 160 °C i 15–20 minuter. Låt streuseln svalna.
Ta ut den stelnade Fazer Real-krossbladningen ur kylskåpet och lägg upp den på ett serveringsfat. Lägg upp luftigt hallonmousse ovanpå. Garnera med färska hallon och maltstreusel.
Receptet har utarbetats av Teemu Laurell. Han är vinnare av kockprogrammet Top Chef Suomi 2012.