
Ingredienser
(2–4 portioner)
1 msk | matolja |
5 dl | strimlade grönsaker (t.ex. potatis, morot, zucchini, lök, purjolök) |
1 | finhackad röd chilipaprika |
aromsalt, grovmalen peppar | |
7 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning |
0,5 dl | syltlök |
2 dl | kuohukermaa |
0,5 dl | pumpasallad |
1,5 dl | champinjoner |
1 dl | grädde |
2 dl | halvgrovt vetemjöl |
finhackade färska örter efter smak, t.ex. salladslök |
Gör så här
Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsaker och finhackad chili. Tillsätt kryddorna, vätskan och grönsaksbuljongtärningen. Koka i 15 minuter. Tillsätt syltlök, pumpasallad och svamp. Koka i 10 minuter. Blanda ihop grädde och mjöl. Tillsätt blandningen i soppan under omrörning. Koka i 2–5 minuter. Tillsätt finhackade färska örter. Servera soppan i ett urgröpt bröd.