
Ingredienser
(5 st.)
5 st. | Fazer Fullkorn tunnbröd |
400–500 g | stekköttfärs av nöt |
4 | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1/2 tsk | salt |
1 burk (400/265 g) | kikärter |
1 burk (340 g) | stark eller mild salsa |
1 | mogen avokado |
1 | rödlök |
1 | lime |
5 msk | gräddfil eller lätt crème fraîche |
Gör så här
Bryn köttfärsen och de skivade vitlöksklyftorna. Krydda med salt och tillsätt de avrunna kikärterna och salsan. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Skiva den skalade avokadon och rödlöken och smaksätt skivorna med pressad limesaft.
Fyll tunnbröden med köttfärsblandningen, sätt avokado- och rödlöksskivor ovanpå och sätt slutligen gräddfil eller crème fraîche överst. Servera på en kvällsbjudning till öl.