
Ingredienser
Botten
1 rulle (170 g) | Fazers traditionella pepparkakor |
75 g | smör |
Fyllning
4-5 | gelatinblad |
400 g | naturell färskost |
250 g | kvarg |
1 dl | vispgrädde |
1,5 dl | socker |
2 tsk | vaniljsocker |
1 tsk | pepparkakskrydda |
1 citron | saften |
För dekoration
maräng | |
Fazer Pepparkakspar-kex |
Gör så här
Finfördela pepparkakorna i mixer till fint pulver. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper.
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Blanda färskosten och kvargen. Vispa ner grädde, socker, vaniljsocker och pepparkakskrydda i blandningen. Blanda till en jämn smet. Krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i upphettad citronsaft. Häll ner gelatinblandningen i fyllningen i en tunn stråle medan du hela tiden rör om.
Fördela fyllningen på pepparkaksbottnen. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kyl i 3-4 timmar eller över natten. Dekorera kakan med krossade maränger. Gör ”snödrivor” av krossad maräng på kakans yta och placera pepparkaksgubbarna och –gummorna mellan drivorna.
Jouluinen juustokakku Piparipari