Ingredienser (för 8 personer)

Botten

150g Jyväshyvä-havrekex
75g smör eller margarin
1 msk farinsocker

Fyllning

200g Fazer Vit bakchoklad
250g tjock naturell yoghurt eller crème fraiche
2dl vispgrädde

Garnering

  Fazer Cacao-kakaopulver 
   jordgubbar

Gör så här

Krossa kexen till fint kross. Smält smöret och tillsätt farinsocker. Blanda ned kexsmulorna. Tryck ut blandningen på botten av en springform (Ø 24 cm) som du klätt med bakplåtspapper.

Rensa jordgubbarna och skär dem i fyra bitar. Placera ut jordgubbarna på kexbotten. Smält chokladen i vattenbad. Blanda ned yoghurten. 

Vispa grädden och vänd ned den i choklad- och yoghurtblandningen. Häll blandningen över jordgubbarna.

Låt tårtan stå i kylskåp i minst tre timmar eller över natten. Pudra över kakaopulver före serveringen och garnera slutligen med jordgubbar.