Arkitekt P.E.Blomstedt designade Unionbankens ståtliga huvudkontorsbyggnad som stod färdig i Helsingfors centrum 1929. För uppförandet av byggnaden ordnades en arkitekturtävling som Blomstedt hade vunnit tre år tidigare. I dag känner man affärsbyggnaden på Alexandersgatan under namnet World Trade Center.

För bottenplanet av byggnaden designade Blomstedt massiva arkadbågar som bildar byggnadens grund. Från byggnadsgrunden uppåt löper rappade och inglasade väggytor med vilka designern skapade intrycket av en form som reser sig som en skyskrapa. För byggnaden designades också en slående utomhusbelysning som i mörker ytterligare framhävde byggnadens höga silhuett.

När Unionbankens byggnad stod färdig representerade den en affärsbyggnad med förebild från den amerikanska stadsbilden. I Finland välkomnades den internationella byggnadsstilen som ett modernt och stiligt fenomen. Författaren Olavi Paavolainen prisade byggnaden som till och med den modernaste byggnaden i Europa. Den moderna byggnadens fasad användes i reklam och blev också omslagsbild på författaren Erkki Valas roman ”Lyckliga pessimister”.

I dag inrymmer bankvalvet en unik och elegant lunchrestaurang som lämpar sig utmärkt för företags- och familjefester. Ett av konferensrummen har efter marskalk Mannerheim fått namnet Marski-salen. En vägg i salen pryds av en kopia av en porträttmålning av Carl Gustaf Mannerheim som även verkade som ordförande för Unionbankens förvaltningsråd. Det ursprungliga verket målades av mästaren i nationalromantisk stil Akseli Gallén-Kallela, och verket finns i Nordea Banks representationslokaler. Det som är speciellt med porträttet är att man endast känner till två målade porträtt  av Mannerheim där han är civilklädd. I allmänhet är marskalken klädd i uniform på porträtten. På tavlans bild bär Mannerheim en frack.