
Ainekset
Pohja
170 g Jyväshyvä Luonnonhyvät karpalo kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte
200 g Fazer valkoista leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa
400 g vaniljan makuista tuorejuustoa
200 g viikunahilloa tai viikunamarmeladia
1 pkt Fazer Almond Crumble -keksejä
Koristeluun
2 tuoretta viikunaa
100 g boysenmarjoja
1 dl karpaloita tai puolukoita
Tee näin
Murskaa keksit ja sekoita keksimurut sulatettuun voihin. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu suklaa. Sekoita puolet viikunahillosta kevyesti juustoseokseen, hillo saa jäädä raidoiksi seokseen. Levitä loppu hillo keksipohjan päälle. Nostele täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle. Painele Almond Crumle keksejä kakun reunoille. Viimeistele lohkotuilla viikunoilla, boysenmarjoilla ja karpaloilla.
Vinkki! Viikunahillon sijaan kakkuun sopii myös luumumarmeladi.