
Ainekset
Pohja:
175 g | Jyväshyvä kaurakeksejä |
50 g | voita sulatettuna |
Täyte:
200 g | Fazer Taloussuklaata tai Fazer Tumma leivontasuklaata |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa tai Vanilja tuorejuustoa |
1 dl | tomusokeria |
2 dl | kuohukermaa |
1/2 pkt | Fazer Hazelnut Thins keksejä |
Koristeluun:
1-1,5 l | pensasmustikoita |
Tee näin
Murskaa keksit ja sekoita keksimurut ja voi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø n. 20-22 cm) leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Laita keksipohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto.
Kaada täytettä vähän vuokaan ja asettele keksit reunoille. Kaada loput täytteestä vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku varoen vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan. Kaada pinnalle mustikoita ja koristele syötävillä kukilla.
Jos haluat että reunakeksit ovat rapeita, täytä vuoka ilman reunakeksejä ja laita keksit reunoille vasta tarjoiluvaiheessa.
Vinkki: Mustikoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja, jos haluat tehdä kakun vaikkapa pikkujouluihin.