
Ainekset
100 g | Fazer Tumma leivontasuklaata |
175 g | Domino-keksejä |
2 | keskikokoista punajuurta |
3 | munaa |
100 g | sokeria |
1 dl | rypsiöljyä |
2 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
1 tl | leivinjauhetta |
Mustaherukkakreemi
100 g | mustaherukoita |
100 g | huoneenlämpöistä voita |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | tomusokeria |
Huurrekuorrutus
3 dl | tomusokeria |
n. 4 rkl | sitruunamehua |
Koristeluun
Domino-keksejä | |
granaattiomenan siemeniä | |
hopeisia nonparelleja |
Tee näin
Sulata suklaa vesihauteessa. Jauha Domino-keksit karkeaksi muruksi.Kuori ja raasta punajuuret. Vatkaa munat, sokeri ja öljy vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna seokseen. Lisää suklaa ja punajuuri. Voitele kaksi vuokaa (ø 15 cm) ja paista kakkupohjat 175°C:ssa n. 40 min. Jäähdytä.
Soseuta mustaherukat ja paina tiheä siivilän läpi pyreeksi. Vatkaa tuorejuusto ja voi kuohkeaksi kreemiksi ja mausta tomuseokerilla ja herukkapyreellä. Tasoita kakkujen pinnat leipäveitsellä.
Pursota toisen kakkupohjan päälle mustaherukkakreemiä ja aseta toinen pohja päälle. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää sitruunamehua lusikallinen kerrallaan, kunnes huurrekuorrutus on sopivan valuvaa.
Valuta kuorrutusta kakun ulkoreunalle. Viimeistele kakku kreemihuipuilla ja koristele.