
Ainekset
Pohja
175 g | Domino Original-keksejä |
35 g | voita tai margariinia sulatettuna |
Täyte
2 | liivatelehteä |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 prk (n. 3dl) | säilykemangoa soseutettuna |
2 tl | vaniljasokeria |
1,5-2 dl | sokeria |
ripaus jauhettua kardemummaa | |
1 dl | kuohukermaa |
1 | sitruunan mehu |
Koristeluun
3 dl | säilykemangoa soseutettuna |
2 tl | vaniljasokeria |
mintunlehtiä |
Tee näin
Murskaa Dominot tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (10 cm x 33 cm) pohjalle ja reunoille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ja soseuta täytteeseen tuleva säilykemango. Sekoita tuorejuuston joukkoon mangosose, vaniljasokeri, sokeri sekä kardemumma.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli.
Kastikkeeseen tulevaa mangoa ei tarvitse välttämättä valuttaa. Mausta mangosose vaniljasokerilla ja koristele kakku maustetulla mangokastikkeella. Lopun kastikkeeen voi tarjota kulhosta. Viimeistele kakku mintunlehdillä – ja herkku on valmis tarjoiltavaksi.
Vinkki
Raidallisen koristelun sijasta voit päällystää juustokakun kokonaan mangososeella keltaiseksi.