Ainekset

Pohja
1 pötkö (175 g) Domino Original tai Domino Sitruuna-keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte
5 liivatelehteä
1 luomusitruuna
400 g sitruunatuorejuustoa
1 dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
1 dl lemon curdia

Lisäksi
16 jäätelötikkua

Tee näin

Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Sekoita tuorejuusto, glukoosisiirappi, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste kulhossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita juustotäytteen joukkoon.

Kuumenna sitruunanmehu kattilassa tai mikrossa. Purista liivatteet mehun joukkoon. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Notkista lemon curd mikrossa täydellä teholla 20-30 sekunttia. Lisää puolet lemon curdista rennoiksi raidoiksi vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä, lisää loput lemon curdista ja loput täytteestä.

Hienonna keksit monitoimikoneen terällä hienoksi muruksi tai suljettavassa pakastepussissa kaulimella painelemalla. Kaada keksimurut voisulan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Leikkaa veitsellä keksikerros vuoassaan pituus suunnassa puoliksi. Leikkaa keksikerros tämän jälkeen kahdeksaksi viipaleeksi. Pistä viipaleiden keskelle täytteeseen saakka jäätelötikut. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 8 tunniksi.

Nosta kakku tuorekelmun avulla leikkuulaudalle. Poista kelmu. Leikkaa jäätelötikkujen mukaisesti niin moneksi annospalaksi, kuin kerralla on tarkoitus tarjoilla. Nosta loput kakusta takaisin pakastimeen.