
Ainekset
Pohja
260-350 g | Domino-keksejä |
Täyte
2 1/2 dl | vispikermaa |
200 g | tuorejuustoa |
3/4 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 tl | sitruunan kuoriraastetta |
2 rkl | sitruunamehua |
Koristeluun
4-5 dl | vadelmia |
noin 10 | marenkia murskattuna |
sitruunamelissaa |
Tee näin
Hienonna Domino-keksit monitoimikoneessa tai pienessä muovipussissa kaulimella nuijien. Vuoraa noin litran vetoinen suorakaiteen mallinen leipävuoka tuorekelmulla. Ripottele kolmannes Domino-muruista vuoan pohjalle. Rouhi keksikerroksen päälle muutama marenki.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Philadelphia-tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu. Tarkista maku.
Jaa puolet täytteestä vuokaan ja ripottele päälle kolmannes Domino-muruista, sekä muutama rouhittu marenki. Levitä vuokaan loput täytteestä ja laita päälle vielä kerros Domino-muruja.
Käännä kelmu jäädykkeen suojaksi ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu.
Koristele vadelmilla, murskatuilla marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki
Voit halutessasi tehdä kakun myös mintun makuisista Domino-kekseistä. Käytä tällöin koristeluun tuoretta minttua.