Ainekset

n. 15 palaa

Pohja:
150 g   Jyväshyvä Suolainen kinuski- keksejä
50 g     voita

Kinuskitäyte:
2 dl      kuohukermaa
2 dl      fariinisokeria
200 g    kinuskinmakuista tuorejuustoa

Pinnalle:
200 g   Karl Fazer Maitosuklaata (Fazerin Sininen)
           ripaus sormisuolakiteitä

Tee näin

Rouhi keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä siihen keksimuru. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun (n. 18 x 25 cm) vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on paksua kinuskia. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä kinuskitäyte keksimurupohjalle ja nosta jääkaappiin. Anna täytteen hyytyä.

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaasulaa hyytyneen kinuskitäytteen päälle. Ripottele pinnalle suolakiteet. Anna kovettua hetki huoneenlämmössä. Leikkaa paloiksi ja laita jääkaappiin (jääkaapissa kovettunutta suklaata on vaikeampi leikata).