
Ainekset
(8-10 annosta)
Pohja
173 g | Marianne-keksejä |
50 g | voita sulatettuna |
Täyte
4-5 | liivatetta |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
250 g | maitorahkaa |
1 dl | kuohukermaa |
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
Puolukkamarmorointi
2 dl | (pakaste)puolukoita |
2 rkl | sokeria |
Tee näin
Hienonna Marianne-keksit tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sekoita keksijauhelman joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Mittaa jäiset puolukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, sekoittele ja painele marjoja välillä esimerkiksi puukauhalla. Soseuta sulaneet puolukat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sekaisin. Vispilöi täytteen joukkoon kerma, sitruunan raastettu kuori, sokeri ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Lusikoi pinnalle puolukkasosetta sinne tänne ja sekoita puolukkatäplät veitsen kärjellä marmorikuvioksi kakun pinnalle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.