
Ainekset
1 paketti | Fazer Muro-keksejä |
120 g | suolattuja cashewpähkinöitä |
100 g | voita |
Fazer Soft Original -lakuja | |
Minimuffinivuokia (halkaisija noin 3 cm) |
Suklaavaahto
200 g | Fazer Taloussuklaata |
2 dl | kuohukermaa |
pursotin |
Tee näin
Sulata voi mikrossa. Murskaa Fazer Muro-keksit veitsellä tai käsin pieniksi muruiksi. Säästä kolme keksiä koristeluun. Leikkaa pähkinät muruiksi veitsellä. Nosta keksi- ja pähkinämuru kulhoon ja kaada päälle sula voi. Sekoita ja murskaa seosta vielä samalla. Laita muruseosta muffinivuokiin noin ruokalusikallinen ja paina lusikalla hieman tiiviimmäksi vuoan pohjaan. Nosta pohjat jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Sulata suklaa tilavassa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää suklaa kermavaahtoon ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Laita suklaavaahto jääkaappiin jähmettymään enintään puoleksi tunniksi (varo, ettei jähmety liikaa). Leikkaa lakupalat neljään osaan. Pursota vaahto muropohjien päälle pursottimella tai pakastepussia apuna käyttäen. Koristele keksimuruilla ja lakupaloilla.