
Ainekset
9-12 kpl | Jaffa Appelsiini-keksiä |
200 g | Fazer Tumma leivontasuklaata |
250 g | kookosrasvaa |
2 | huoneenlämpöistä kananmunaa |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
Koristeluun
50 g | Karl Fazer maitosuklaata |
appelsiinilohkoja |
Tee näin
Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka kelmulla niin, että kelmua jää reilusti reunojen yli.
Kuutioi kookosrasva ja paloittele maitosuklaa ja sulata ne kulhossa vesihauteen päällä. Kun seos on sulanut, nosta se vesihauteesta ja vatkaa sekaan kananmunat. Mausta raastetulla appelsiinin kuorella ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Aseta vuoan pohjalle sen koosta riippuen kolme-neljä Jaffa -keksiä, suklaakuorrute alaspäin. Valuta päälle appelsiinisuklaatäytettä niin että keksit peittyvät, asettele seuraava keksikerros ja toista kunnes kaikki appelsiinisuklaatäyte on käytetty. Käännä kelmun reunat kakun päälle ja jäähdytä kylmässä yön yli.
Kumoa jäähtynyt kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Anna lämmetä ainakin 15 minuuttia ennen tarjolle laittamista. Viipaloi kakku tai aseta se tarjolle kokonaisena harkkona, koristele appelsiinlohkoilla ja raastetulla suklaalla.