Ainekset

10-12 annosta

Pohja:
175 g  Domino- keksejä
50 g    voita tai margariinia sulatettuna

Suklaamoussetäyte:
2 dl      kuohukermaa
300 g   Karl Fazer tummaa suklaata
400 g   maustamatonta tuorejuustoa
1 dl      tomusokeria
1 dl      appelsiinimehua

Koristelu:
300 g    Fazerin tummaa suklaata
2          viikunaa
            muutama oksa rosmariinia

Kukka: sulatettua tummaa suklaata, viikunaa ja hasselpähkinää, rosmariinia

Tee näin

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai paksussa pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi tai margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksi seos irtopohjavuoan (halkaisija 23-24 cm) pohjalle, jos käytät pienempää vuokaa (halkaisija 18-20 cm) painele keksiseos sekä vuoan pohjalle että reunoille.

Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuustonjoukkoon tomusokeri, appelsiinimehu ja sitten suklaa ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun jähmettyä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Sulata 200 g koristeluun varatusta suklaasta mikroaaltouunissa vai vesihauteessa. Valuta suklaa pakaste- tai pursotinpussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota suklaalla kakun pintaan kukkakuvio ja kukan keskusta. Täytä lehdet sulatetulla suklaalla ja tasoita suklaa lusikalla.

Leikkaa toinen viikuna ohuiksi viipaleiksi ja toinen lohkoiksi. Aseta viipaleet suklaaterälehtien päälle sisemmiksi terälehdiksi. Kokoa lohkoista kukan keskusta. Rouhi puolet jäljellä olevasta suklaasta pitkiksi suikaleiksi ja nostele ne myös kukan keskustaan viikunalohkojen väleihin. Rouhi loppusuklaa hienoksi rouheeksi ja ripottele se suklaaterälehtien ulkoreunoille. Viimeistele koristelu rosmariininlehdillä.