
Ainekset
Minttusiirappi
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | vettä |
1 | vaniljatanko halkaistuna |
3 oksaa | tuoretta piparminttua tai minttua |
Pohja
175 g | Domino Minttu-keksejä |
35 g | voita tai margariinia sulatettuna |
Täyte
3-4 | liivatelehteä |
200 g | tuorejuustoa |
4 dl | vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia |
2 dl | kuohukermaa |
2 | limen mehu ja raastettu kuori |
Koristeluun
reilusti | tuoretta minttua |
Tee näin
Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman. Poista mintun oksat.
Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (n. 22 cm irtopohjavuoka).
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.
Vinkki - jos tuoretta minttua ei ole saatavilla, päälle voi rouhia Minttukrokanttisuklaata.