Tämä leipä on syntynyt viipyillen ja kiireettä. Ihan vielä loppumetreillä se pysähtyi paistumaan sinun omaan kauppaasi. Niinpä saat sen tuoreena, ehkä vielä vähän lämpimänä.

Ensin taikina vaivattiin leipomossa lempeästi niin, että taikinan ilmataskuista ei päässyt makuja ulos. Vaivaamisen jälkeen taikina sai laiskotella pitkään patalevossa. Kun leivälle annettiin aikaa, hiivaa tarvittiin vähemmän ja se sai käydä rauhassa. Syntyi lisää pehmeitä aromeja makutaskuihin. Ennen kuin leipä päästettiin maailmalle, siihen tehtiin vielä käsin kauniit viillot Lappeenrannan leipomossamme. Tämä leipä on siis kiireettömyyden perikuva. Jotta saat siitä täyden nautinnon, kannattaa pysähtyä nautiskelemaan rauhassa. 

Fazer Kiireetön -leivät ovat saaneet runsaasti aikaa – leivontaan käytetään jopa kokonainen vuorokausi. Taikinan vesipitoisuus on tavallista suurempi, minkä ansiosta leivästä tulee erityisen mehevä. Näin se myös säilyy tuoreena pidempään. Fazer Kiireetön -leivät on leivottu kotimaisesta viljasta, ilman lisäaineita. Leivät ovat laktoosittomia. 

Fazer Kiireetön -leivät ovat saatavilla kauppojen paistopisteistä ympäri Suomen sekä valituista Fazer Myymäläleipomoista tammikuun alusta alkaen. Maista kaikki viisi erilaista, rapeakuorista leipää: 

Kiireetön Kauraleipä, 400 g
Kiireettömästi levännyt
Me ihmiset olemme parhaimmillamme levänneinä. Niin on myös leipä. Patalevon aikana taikina sai levähtää ja kehittää kauraisan makunsa.

Kiireetön Siemenleipä, 400 g
Kiireettömyyden siemen
Ravinteikkaista siemenistä tulee maukas leipä, jota voi rouskutella pidempäänkin. Sillä tavalla kiireettä ja rauhassa.

Kiireetön Myslileipä, 400 g
Kiireettömyyden hedelmät
Hedelmäisistä myslin aineksista syntyy kiireettömässä leivonnassa makuja, jotka säilyvät rapean kuoren alla.

Kiireetön Hapanjuurileipä, 400 g
Kiireettä juurtunut
Tällä leivällä on ollut aikaa juurtua huolella ja kehittää makua rukiinjyvistä. Rapea kuori on kuin pakkaus, joka säilyttää hienon maun.

Kiireetön Täysjyväleipä, 400 g
Kiireettömistä kiireettömin
Tämä leipä torkkui patalevossa vielä pidempään kuin muut Kiireettömät. Näin saatiin myös kuitupitoiselle täysjyväviljalle pehmeän täyteläinen maku.

Sillä mikäs kiire tässä nyt olisi – valmiissa maailmassa?