Fazerin patentoima LOFO™ -entsyymi tuo herkullisen, pehmeän leivän myös FODMAP-ruokavaliota noudattavien herkkävatsaisten nautittavaksi. Se vähentää huonosti imeytyvien FODMAP-hiilihydraattien määrää leivässä, mutta ei vaikuta leivän makuun tai rakenteeseen.

”Tämä keksintö pilkkoo vehnän ja rukiin sisältämän fruktaanin helpommin imeytyviksi palasiksi leivontaprosessin aikana ja vähentää siis FODMAP-yhdisteiden määrää leivässä”, kertoo Fazerin tutkimusjohtaja Jussi Loponen.

Fazer LOFO™-entsyymi on kehitetty yhteistyössä Fazerin tutkimustiimin, leipomon ja myllyn kanssa. Sen juuret ovat Fazerin ensimmäisen vähemmän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävän ruisleivän hapantaikinajuuressa ja sen maitohappobakteereissa.

Fazer LOFO™-entsyymiä voi käyttää erilaisissa leivissä eikä se vaikuta leivän rakenteeseen tai makuun. Sen käyttö taikinassa laskee leivän FODMAP-pitoisuutta vähintään 50 % vastaaviin tavallisiin leipiin verrattuna. Vihdoin on siis mahdollista leipoa herkullista, pehmeää leipää, joka sopii FODMAP-ruokavalioon.

“Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, kun pitkäjänteinen tuotekehitystyömme saadaan kaupallistettua ja patentoitu keksintömme muuttuu vihdoin oikeaksi leiväksi kaupan hyllyllä. Uskon, että tämä vastaa monien herkkävatsaisten kuluttajien toiveeseen päästä taas nauttimaan maukkaasta leivästä”, Loponen sanoo.’’

Edelläkävijänä toimii uutuusleipä  Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä. Se on ensimmäinen kaupassa saatavilla oleva leipä, jossa tätä maailmanluokan innovaatiota on käytetty.

Lue lisää Fazer LOFO™-innovaatiosta Fazer Myllyn sivuilta.