
Ainekset
(6 annosta)
6 viipaletta | Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää |
3 dl | cashewpähkinöitä |
vettä liottamiseen | |
1 tl | sitruunamehua |
noin 1/2 tl | suolaa |
noin 1/2 dl | vettä |
1 | maitohappobakteerikapseli |
kourallinen | tuoretta ruohosipulia silputtuna |
Tee näin
Laita cashewpähkinät kulhoon ja kaada kylmää vettä pähkinöiden päälle niin paljon, että ne peittyvät. Jätä pähkinät likoamaan jääkaappiin yön yli.
Kaada liotusvesi pois. Soseuta pähkinät tehokkaalla tehosekoittimella sileäksi massaksi yhdessä suolan, sitruunamehun ja veden kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
Sekoita joukkoon maitohappobakteerikapselin sisältö ja anna tuorejuuston tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Siirrä tuorejuusto jääkaappiin yöksi.
Sekoita lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli ja nauti Fazer Vatsaystävällinen -leipien kanssa.
Huom! Fodmap-ruokavaliota noudattavien kannattaa olla varovainen testatessa tahnaa, koska tuoreet cashew-pähkinöitä suositella syötäväksi fodmap-ruokavaliossa.