Fazer Juuresleivät ovat meheviä ja maukkaita leipiä, joiden jauhoista vähintään kolmannes on korvattu kasviksilla. Juuresleipien ravintosisältö on erinomainen, ja ne on nyt myös varustettu Fazer Brainhow -merkinnällä.

Vuonna 2016 markkinoille tullessaan Fazer Juuresleivät olivat todellisia edelläkävijöitä: terveellisiä leipiä, joissa vähintään kolmannes jauhoista oli korvattu kasviksilla. Niitä kehitettäessä oli kuultu suomalaisten toive ravinteikkaammasta leivästä, jossa maku ja rakenne olisivat erinomaisia − terveellisyydestä tinkimättä.

Aitoon taikinajuureen leivotut Fazer Juuresleivät vaativat aivan uudenlaista leivontaa. Haasteena oli löytää juuri oikea yhdistelmä juureksia ja viljalajikkeita, jotta leivän maku saatiin herkulliseksi ja rakenne oikeanlaiseksi. Kasvisten suuri määrä ja jauhojen väheneminen haastoi tuotekehityksemme luomaan uuden tavan leipoa.

Lopputuloksena syntyi mehevän maukas leipä, joka sisältää reippaasti kasviksia ja joka kuitenkin maistuu aidosti oikealta leivältä.

Juuresleipien ravintosisältö on erinomainen: Ne ovat runsaskuituisia, lisäaineettomia, eikä niihin ole lisätty sokeria, maitoa tai kananmunaa. Niissä on myös muita leipiä enemmän proteiineja, sillä taikinassa on käytetty esimerkiksi papuja, linssejä ja runsaasti täysjyvää. Juuresleivät ovat täysin vegaanisia ja ne on leivottu Suomessa.

Nyt Juuresleivistä löytyy myös Fazer Brainhow -merkintä. Se lupaa, että tuote on terveellinen ja aivoystävällinen valinta myös tieteeseen ja tutkimukseen perustuen. Aivoystävällinen ruoka muun muassa suojaa aivojen hermosoluja ja vähentää väsymystä. Juuresleivissä terveysväittämien käyttö perustuu leipien sisältämiin luontaisiin hivenaineisiin, kuten sinkkiin, rautaan ja magnesiumiin.