
Ainekset
(4 annosta)
4 viipaletta | Fazer Juuresleipä Kaura 100 % Bataatti & Linssi -leipää |
4 rkl | maustamatonta tuorejuustoa |
n. 400 g | parsakaalia |
2 rkl | öljyä |
100 g | mantelia lastuna tai kokonaisena |
mausteena | suolaa ja mustapippuria |
1-2 dl | oliiviöljyä |
2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
koristeeksi | yrttejä ja pähkinöitä kuten vesikranssi, lehtipersilja, hasselpähkinä tai manteli |
Tee näin
Erota parsakaalin nuput ja leikkaa lopusta parsakaalista pieniä kuutioita. Voit käyttää varrenkin, jos kuorit sen. Sekoita parsakaalin joukkoon ruokaöljyä ja paahda parsakaalia 220 °C 8 minuuttia, tai kunnes se on saanut pintaan hieman kaunista ruskeaa väriä. Paahda myös manteli uunissa 180 °C 10–15 minuuttia tai kunnes saanut kauniin ja tasaisen ruskean värin.
Laita mausteet, parsakaali ja manteli kulhoon ja lisää oliiviöljyä. Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi pyreeksi. Voit halutessasi paahtaa Juuresleivät. Voitele ne tuorejuustolla ja annostele parsakaalipesto leipien päälle. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja nostele ne leivälle paston päälle. Koristele leivät tuoreilla yrteillä ja hieman murskatuilla pähkinöillä. Halutessasi nosta leivän kansi täytteiden päälle, jolloin saat ruokaisamman leivän.