
Ainekset
(2 annosta)
2 | Fazer Juuresleipä Palsternakka & Porkkana -leipää |
2 rkl | tapenadea |
1 | tomaatti |
6 | valkosipulinkynttä |
1/2 purkki | artisokan sydämiä |
1 rkl | kivettömiä oliiveja |
100 g | fetaa |
1/2 | sitruuna |
koristeeksi | lehtipersiljaa |
Tapenade
1 dl | kivettömiä oliiveja |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | sitruunamehua |
mausteeksi | mustapippuria |
Tee näin
Valmista tapenade mittaamalla ainekset korkeaan astiaan ja sekoittamalla ne tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Pilko tomaatti lohkoiksi ja asettele tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet laakeaan uuniastiaan ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda tomaatteja ja valkosipulinkynsiä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Viipaloi jäljelle jäävistä oliiveista makusi mukaan esimerkiksi pieniä renkaita. Valuta artisokan sydämet siivilän läpi, pilko ne neljään osaan ja sekoita kulhossa artisokan sydämet, sitruunamehu ja noin 3 ruokalusikallista oliiviöljyä.
Halutessasi paahda Juuresleipä Palsternakka & Porkkana -leivät. Aloita annoksen kokoaminen levittämällä leipien päälle valmistamaasi tapenadea. Murustele seuraavaksi feta ja kasaa fetan päälle maustetut artisokan sydämet. Aseta leivän päällimmäiseksi paahdetut tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet. Koristele oliiveilla ja viimeistele annos lehtipersiljalla.