Vähennämme leipäpakkauksistamme muovia ja teemme jatkuvasti töitä ympäristöystävällisempien pakkausten kehittämiseksi. Nyt Fazer Juuresleipien pakkauksia on ohennettu sopivammiksi ja kevyemmäksi. Jo kaikkien tehtyjen pakkausmuutosten myötä säästämme muovia vuosittain yli 55 000 kiloa, mikä vastaa painoltaan 37 henkilöautoa.*

Muovia on vähennetty kaikista markkinoilla olevista Juuresleipä-pakkauksista. Fazer Juuresleipä Palsternakka & Porkkana, Juuresleipä Kaura, Bataatti & Linssi sekä Juurespaahto -pakkauksia ohentamalla muovin määrä on vähentynyt 25 %. Fazer Juuresleipä Gluteenittomasta muovia vähennettiin ohentamalla ja pienentämällä pussin kokoa jopa 30 %.

Pakkauksella on tärkeä tehtävä leivän säilyvyyden kannalta. Se suojaa leipää, jotta leipä säilyttää tuoreutensa mahdollisimman pitkään. Tämä vähentää merkittävästi syntyvää ruokahävikkiä. Vähennämme ja ohennamme muovia pakkauksistamme kuitenkin aina, kun se on mahdollista.

Lajittele pussi muoveihin ja pussinsulkija metalleihin

Useat suomalaiset kokevat lajittelun hankalaksi vaikeiden kierrätysmerkkien vuoksi. Moni ei tiedä miten eri materiaalit tulisi lajitella. Olemme muuttaneet leipäpakkauksiemme kierrätysmerkintöjä niin, että lajitteluohjeet on sanoitettu selkokielelle.

Leipäpussin oikea lajittelu muovinkeräykseen edistää materiaalin kiertämistä. Tällöin muovi voi saada uuden elämän jonain muuna tuotteena. Pussinsulkijan voi lajitella metallinkeräykseen. Sulkija sisältää 62,5 % metallia, ja säännön mukaan materiaali lajitellaan kierrätykseen aina suurimman materiaalipitoisuuden mukaan.

Lue lisää Fazerin vastuullisuustavoitteista.
* Henkilöauton keskimääräisenä painona käytetty 1500 kg.