Ainekset (1 annos)

1 pala Fazer Siemenleipä Gluteeniton -leipää
100 g myskikurpitsaa
1 tl öljyä
1/4 tl suolaa
  mausteeksi mustapippuria
1/4 tl kuivaa korianteria, muskottia tai kanelia jauhettuna
1 rkl vuohenjuustoa
  vesikrassia koristeeksi

Tee näin

Kuori ja poista siemenet kurpitsasta ja leikkaa se paloiksi. Sekoita öljy kurpitsapaloihin ja paahda paloja uunissa 160 °C noin 20 minuuttia, lisää jauhettu korianteri, muskotti tai kaneli ja paahda vielä 10 minuuttia. Muussaa kurpitsapalat haarukalla soseeksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna maustua kylmässä pari tuntia, mieluiten yön yli.


Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi tai murustele se sormin. Levitä kurpitsasose leivän pohjalle ja lisää päälle vuohenjuusto. Koristeluun voit käyttää vesikrassia.