Ainekset
(4 annosta)
Kasvisversio
Pesto
1 ruukku |
tuoretta basilikaa |
50 g |
pinjansiemeniä |
1-2 |
valkosipulinkynttä |
1 tl |
suolaa |
50 g |
parmesaani- tai pecorinojuustoa |
1 dl |
oliiviöljyä |
Vinkki! Kasvisversio soveltuu FODMAP-ruokavalioon, kun jätät peston pois tai korvaat sen esimerkiksi laktoosittomalla voilla tai margariinilla.
Lihaversio
2 viipaletta |
Fazer Vatsaystävällinen Ruis, Kaura tai Gluteeniton -leipää |
2 rkl |
ketsuppia |
4 viipaletta |
ylikypsää kinkkua |
4 viipaletta |
suippopaprikaa |
1 viipaletta |
punasipulia |
4 oksaa |
tuoretta timjamia |
2 rkl |
mozzarellaraastetta |
Tee näin
Valmista pesto. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja soseuta tahnaksi. Voit tehdä peston jo etukäteen valmiiksi tai käyttää kaupan valmiita pestoja.
Voitele leivät haluamallasi levitteellä, kuten pesto tai ketsuppi. Leikkaa tomaatit, mozzarella, kinkku, paprika ja sipuli viipaleiksi. Raasta mozzarella tarvittaessa. Kokoa haluamasi täytteet voidelluille leiville ja ripottele mozzarellaraaste viimeiseksi leipien päälle. Laita leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja uuniin noin 175-200 asteeseen. Paista, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Nauti heti.