Olemme kuulleet suomalaisten toiveet ravinteikkaammasta leivästä ja nyt haluamme esitellä teille Fazer Juuresleivän – mehevän ja maukkaan uutuuden, jossa jauhoja on korvattu kasviksilla. Fazer Juuresleivästä on saatavilla kaksi herkullista makuvaihtoehtoa: palsternakka-porkkana ja punajuuri-porkkana.

Aitoon taikinajuureen leivotut Fazer Juuresleivät vaativat aivan uudenlaista leivontaa. Haasteena oli löytää juuri oikea yhdistelmä juureksia ja viljalajikkeita, jotta leivän maku saatiin herkulliseksi ja rakenne oikeanlaiseksi. Kasvisten suuri määrä haastoi tuotekehityksen luomaan uuden tavan leipoa johtuen jauhojen määrän vähentämisestä.

Fazer on tuonut markkinoille aivan uudenlaisen leivän, jossa yli kolmannes jauhoista on korvattu kasviksilla.

Lopputuloksena syntyi mehevän maukas leipä, joka sisältää reippaasti kasviksia ja joka kuitenkin maistuu aidosti oikealta leivältä. Fazer Juuresleivät leivotaan Fazerin Oulun leipomossa. Ne ovat runsaskuituisia, lisäaineettomia, eikä niihin ole lisätty sokeria, maitoa tai kananmunaa. Valitse vain mieleisesi päälliset Fazer Juuresleivälle ja nauti sekä leivän että kasvisten parhaista mauista.

Leivottu suomalaiseen makuun

Innoituksen Fazer Juuresleivät ovat saaneet Ruotsista, jossa runsaasti juureksia sisältävä leipä tuli markkinoille vuosi sitten ja saavutti suuren suosion. Naapurimaan juuresleipäinnostus kannusti Fazerin Suomen tuotekehitystä luomaan suomalaisille oman version menestyksekkäästä leivästä.

”Suomessa ja Ruotsissa on oma erityinen leipäkulttuurinsa. Uusi Fazer Juuresleipä on suunniteltu juuri suomalaiseen makuun ja poikkeaa Ruotsin leivästä ainesosiltaan ja rakenteeltaan. Suomalaiseen versioon on leivottu vieläkin enemmän kasviksia sekä mukana on suomalaisten suosikkiviljoista ruista ja täysjyvävehnää”, Fazer Leipomoiden valikoima- ja tuotekehitysjohtaja Heli Anttila kuvailee.