Ainekset (2 annosta)

2 Fazer Juuresleipä Ruis + Proteiini Härkäpapu & Palsternakka -leipää
2 rkl tapenadea
1 tomaatti
6 valkosipulinkynttä
1/2 purkki artisokan sydämiä
1 rkl kivettömiä oliiveja
100 g fetaa
1/2 sitruuna
koristeeksi lehtipersiljaa

Tapenade

1 dl kivettömiä oliiveja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
mausteeksi mustapippuria

Tee näin

Valmista tapenade mittaamalla ainekset korkeaan astiaan ja sekoittamalla ne tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Pilko tomaatti lohkoiksi ja asettele tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet laakeaan uuniastiaan ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda tomaatteja ja valkosipulinkynsiä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Viipaloi jäljelle jäävistä oliiveista makusi mukaan esimerkiksi pieniä renkaita. Valuta artisokan sydämet siivilän läpi, pilko ne neljään osaan ja sekoita kulhossa artisokan sydämet, sitruunamehu ja noin 3 ruokalusikallista oliiviöljyä.

Halutessasi paahda Juuresleipä Ruis + Proteiini -leivät. Aloita annoksen kokoaminen levittämällä leipien päälle valmistamaasi tapenadea. Murustele seuraavaksi feta ja kasaa fetan päälle maustetut artisokan sydämet. Aseta leivän päällimmäiseksi paahdetut tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet. Koristele oliiveilla ja viimeistele annos lehtipersiljalla.