
Ainekset
(2 annosta)
2 | Fazer Juuresleipä Palsternakka & Porkkana tai Punajuuri & Porkkana -leipää |
60 g (n. 1/2 dl) | tapenadea (30 g (ruokalusikka) per leipä) |
100 g (1dl) | hummusta (50 g (1/2 dl) per leipä) |
1 dl | porkkanaraasteetta (1/2 dl per leipä) |
8 | leivän pituista pätkää kurkkua pitkittäisviipaleina |
Tapenade
150 g (1 1/2 dl) | mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja |
1/2 dl | oliiviöljyä |
mustapippuria maun mukaan | |
1/2 (maun mukaan) | valkosipulinkynsi |
persiljaa, rosmariinia, timjamia maun mukaan |
Hummus
1 prk (n. 200 g) | kypsiä kikherneitä |
2 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | seesamiöljyä |
1 (maun mukaan) | valkosipulinkynsi |
1 rkl | tahinia (seesamitahnaa) |
1 tl (maun mukaan) | suolaa |
Tee näin
Valmista tapenade ja hummus. Laita tapenaden kaikki ainekset tehosekoittimeen ja valmista tahnaksi. Tapenadea kannattaa tehdä reilumpi satsi, koska pientä määrää on vaikea tehdä ja tahna säilyy hyvin jääkaapissa.
Hummus valmistuu myös yhdistämällä kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Hummustakin kannattaa valmistaa reilumpi määrä, koska säilyy hyvin jääkaapissa ja on vaikea tehdä pientä määrää. Voit myös käyttää valmiita kaupantahnoja leipiin.
Kuori ja raasta porkkanat sekä leikkaa kurkku. Voitele leivät niin, että toiselle viipaleelle tulee tapenadea ja toiselle hummusta. Laita leipien väliin kasvikset ja nauti herkullisesta kasvisjuuresleivästä.