
Ainekset
(4 annosta)
4 viipaletta | Fazer Paahto (Täysjyvä, Kaura tai Viisi viljaa) -leipä |
12 kpl | vihreää parsaa |
1 kpl | punaista ja/tai keltaista paprikaa |
4 rkl | oliiviöljyä |
2 tl | suolaa |
1 kpl | kurkku |
4 rkl | ruoanlaittojogurttia |
2 kpl | valkosipulinkynsi |
yrttejä (esim. tilli, minttu, lehtipersilja) |
Tee näin
Valmista aluksi tsatsiki maustumaan pari tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa kurkku pitkittäin halki neljään osaan ja koverra siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku noin 3 mm paloiksi, suolaa ne ja anna kurkun mehustua puoli tuntia. Valuta kurkku ja sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipuli ja mielesi mukaan hienonnettuja yrttejä.
Leikkaa parsat paahtoleivän pituisiksi ja paprikasta noin 2 x 2 cm paloja. Sivele parsa ja paprika kevyesti oliiviöljyllä, ripottele niiden pintaan suolaa ja grillaa paahtoleipä, parsa ja paprikapalat. Nosta grillatulle leivälle ensin tsatsiki. Kasaa tsatsikin päälle paprika ja sitten parsat.