
Ainekset
(1 annos)
1 viipale. | Fazer Paahto -leipää (Kaura, Vehnä, Täysjyvä) |
1 kpl | säilykepäärynä sokeriliemessä tai sokeriliemessä keitetty päärynä* |
1/2 rkl | ranskankermaa |
1/2 dl | manchego-juustoa raastettuna |
1 rkl | mantelilastuja paahdettuna |
*Sokeriliemessä keitetty päärynä
1 kpl | tuore päärynä |
2 dl | sokeria |
2 dl | vettä |
3 kpl | tähtianiksia |
1 kpl | kanelitanko |
1/2 kpl | vaniljatanko |
Tee näin
Leikkaa päärynä neljäksi lohkoksi ja poista lohkoista siemenet. Soseuta puolet päärynöistä ranskankerman kanssa ja leikkaa loput viipaleiksi. Raasta manchego karkealla terällä juustoraasteeksi ja paahda mantelilastuja 175 °C uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat tasaisen ruskeita.
Paahda paahtoleipä. Levitä päärynäsosetta runsaasti leivän päälle ja asettele päärynäsiivut soseen päälle. Lisää raastettu manchego viipaleiden päälle. Koristele lopuksi paahdetuilla mantelilastuilla.
*Sokeriliemessä keitetty päärynä
Kiehauta sokeri ja vesi, lisää anikset, veitsenlappeella rikottu kanelitanko ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 15 minuuttia, peitä kannella ja anna maustua ainakin kaksi tuntia. Kuori päärynä, leikkaa se neljään osaan ja poista lohkoista siemenkota. Kiehauta lohkot mausteliemessä, jäähdytä ne ja käytä ne aikaisintaan seuraavana päivänä.