Tänä vappuna Fazer Leipomot lahjoittaa munkinpaistorasvaa Nesteelle hyvään tarkoitukseen. Paistorasvoista tehdään uusiutuvaa polttoainetta, jonka myyntitulot lahjoitetaan SOS-Lapsikylän kesäleiritoimintaan.

Munkkitempauksella Fazer Leipomot ja Neste haluavat muistuttaa suomalaisia kiertotalouden ja kierrätyksen mahdollisuuksista, sillä useille jätteille ja tähteille on olemassa uusia käyttökohteita. Samalla yhtiöt haluavat muistuttaa kotona munkinpaiston yhteydessä syntyvän rasvajätteen oikeasta loppusijoituksesta. Oikea paikka kotimunkkien rasvajätteelle on komposti tai sekajäte, ei missään tapauksessa viemäri. Pienen määrän rasvaa voi imeyttää suoraan biojätteen sekaan, mutta iso määrä öljyä kannattaa laittaa sekajätteen joukkoon. Rasva tulisi tällöin pakata esimerkiksi käytettyyn öljypulloon.

Kiertotalous on tärkeä teema niin Fazerille kuin Nesteelle. Tavanomaisesti Fazerin paistorasvat ohjataan asfaltti- ja saippuateollisuuden raaka-aineeksi, kun taas Neste hyödyntää muun muassa kaiken suomalaisessa lihantuotannossa syntyvän rasvajätteen uusiutuvan dieselin raaka-aineeksi.

Vappu oli luonteva ajankohta yhteistyölle, sillä suomalaiset ovat ahkeria munkinsyöjiä. Fazer Omar- ja Berliininmunkkeja syödään vuosittain yhteensä jopa 16 miljoonaa kappaletta, eli jokainen suomalainen syö vuosittain keskimäärin kolme Fazerin munkkia.

Munkkitemppu on vapun kunniaksi tehty kiertotaloustempaus, jonka tarkoituksena on kertoa tärkeästä asiasta sekä tukea hyvää toimintaa. Fazerilla on pitkä yhteinen historia SOS-Lapsikylän kanssa; olemme olleet mukana tukemassa järjestöä yli neljänkymmenen vuoden ajan. Yhteistyömme muodostuu sekä taloudellisesta tuesta että yhteisistä hyvistä hetkistä.

 

Tämä Munkkitemppu jaksaa hymyilyttää vielä vapun jälkeenkin.