Tee synttäreiden kohokohdaksi lasten kanssa yhdessä leipominen niin, että jokaisen vieras saa tehdä juuri omanlaisensa herkkuluomuksen. Näin tarjoilutkin valmistuvat mukavasti yhdessä tehden ja valmiit leipomukset maistuvat varmasti jokaiselle; näkyyhän niissä oma kädenjälki.

Lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen voi ajoittain tuntua haastavalta. Täytyy miettiä tarjottavat lasten ja monesti aikuistenkin makuun. Ei voi myöskään unohtaa, että asunto täyttyy pikkuvierailla, joille täytyisi keksiä hauskaa tekemistä. Niinpä ollen uusien, mielenkiintoisten aktiviteettien keksiminen saa helposti kekseliäämmänkin vanhemman pään pyörälle. Kun ideat loppuvat, on aika palata perusasioiden äärelle. Mitkä arkiset, yksinkertaiset asiat innostavat niin lapsia kuin aikuisiakin? 

No tietysti yhdessä leipominen! 

Mikset siis järjestäisi synttäreitä, joiden ohjelmaan kuuluu herkkutarjoilujen luominen yhdessä? Leipomalla koko porukalla säästyy myös synttäreiltä edeltävältä kiireeltä, joka usein koostuu tarjoilujen valmistamisesta ja pöydän kattamisessa. Lisäksi jokainen vieras saa omaan makuunsa tehdyt tarjoilut, kun he ovat itse päässeet valitsemaan täytteet ja koristeet. 

Valitse yhteiseen leivontahetkeen vaivattomia leivonnaisia, kuten pizzoja tai pakastepullia, joihin lasten on helppo valita täytteet ja koristeet. Teet myös alkuvalmistelut huolella, niin leipomishetki onnistuu:

  • Varaa jokaiselle pikkuleipurille oma leivontapiste, jossa odottavat valmiina pizzapohjat omaa täytettänsä tai pullat koristelua.
  • Laita jokainen täyte/koriste omaan kuppiinsa ja varaa samaa täytettä/koristetta useampi kuppi, jos leipojia on yli 5.
  • Varaa pelti valmiiksi, johon valmiit luomukset on helppo nostella

Lasten kanssa kannattaa ehdottomasti testata Fazerin valmis pullia ja munkkeja, joiden avulla teet mahtavat makeat tarjoilut. Näistä helpoista herkuista jokainen voi muotoilla ja koristella omannäköisen luomuksen – vain taivas on rajana!

Helpot suolaiset tarjottavat syntyvät Puikula-Pizzoista, joihin jokainen synttärivieras voi valita oman suosikki Puikulan sekä täytteet. 

Jos oikein innostut yhdessä leipomisesta, voi lasten kanssa rakentaa hauskan syntymäpäiväkakun, joka koostuu Marjapiirakoista, jäätelöstä ja ihanista koristeista.