Ässä Hässäkkä

Sokerimakeisvalikoimaan kuuluvat muun muassa karamellit, lakritsituotteet, marmeladit ja pastillit.

Mitä on muunneltu tärkkelys?

Muuntamisella tarkoitetaan, että tärkkelys on käsitelty siten, että se soveltuu paremmin makeisten valmistusprosessiin. Muunnettu tärkkelys saattaa olla valmistettu vehnästä, jolloin ilmoitamme sen ainesluettelossa.

Onko makeisissanne atsovärejä?

Atsovärejä emme käytä. Useimmat makeistemme väreistä ovat luontaisia tai luontaisen kaltaisia.

Voiko makeisia syödä "parasta ennen" -ajan jälkeen?

Parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että tuote on parhaimmillaan kyseiseen päivään saakka oikein säilytettynä. Koska makeiset eivät ole helposti pilaantuvia elintarvikkeita, voi niitä nauttia myös parasta ennen päiväyksen mentyä umpeen, mikäli tuote on säilytetty asianmukaisesti. Makeis- ja suklaatuotteet ovat suhteellisen herkkiä lämpötilan ja kosteuden vaikutukselle ja ne säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä (+16 C – +20 C).

Miten toimin, jos tuotteessanne on jotain poikkeavaa?

Teemme parhaamme varmistaaksemme tuotteidemme korkean laatutason. Mikäli havaitset tuotteessamme jotakin huomauttamista, voit palauttaa sen oheisten ohjeiden mukaisesti.

Ohjeet poikkeavien tuotteiden palauttamiseksi:

Mikäli palautteesi koskee poikkeavaa tuotetta, ole ystävällinen ja lähetä tuote pakkauksineen tutkittavaksemme osoitteeseen (postimaksu maksettu etukäteen):

Fazer Makeiset / Asiakaspalaute
PL 110
00101 HELSINKI

Ilmoita minkä virheen tuotteessa havaitsit sekä mistä ja milloin tuote on ostettu. Muistathan liittää lähetykseesi myös osoitetietosi.

Joissakin makeisissanne on liivatetta. Mikä on sen alkuperä?

Makeisissamme käyttämämme gelatiini eli liivate on sikaperäistä. Joissain purukumeissa on kuitenkin käytetty nautaperäistä liivatetta. Lisätietoja saat kuluttajapalvelustamme.

Miten makeispakkaukset lajitellaan?

Paperikääreet voi laittaa kotikeräyspaperin joukkoon. Suklaalevyjen sisäkääre on puhdasta alumiinia, joka voidaan laittaa metallikeräykseen tai palautettavan juomatölkin sisälle. Fazerin muoviset pakkausmateriaalit voidaan polttaa hyvin palavassa kuumassa tulisijassa. Konvehtirasiat voi laittaa kartonkikierrätykseen. Kuljetuspakkaukset ovat aaltopahvia ja ne laitetaan aaltopahvikeräykseen.

Mikä on Fazerin vanhin sokerimakeinen?

Fazerin vanhin sokerimakeistuote on Pihlaja. Tuote tuli markkinoille vuonna 1895, vain neljä vuotta sen jälkeen kun Karl Fazer oli perustanut Ranskalais-Venäläisen konditorian Helsinkiin. Tuotteen reseptin uskotaan olevan peräisin Venäjältä, josta Karl Fazer toi sen mukanaan, kun hän palasi Suomeen opiskeluvuosiensa jälkeen. Pihjala-karamellit valmistetaan Lappeenrannan tehtaalla.