Makeiset

Tiedätkö, mitä makeisia suomalaiset syövät 2010-luvulla – ja vuodesta toiseen – kaikkein mieluiten?

Kenen mieleen Fazerin Sininen tulee ensimmäisenä makeisena Suomesta? Ei varmasti yllätä, että Fazerin Sininen löytyy vuodesta toiseen herkutelluimpien makeisten ja toivotuimpien Suomi-tuliaisten kärjestä. Suomalaiset syövät paljon suklaata, ja suklaata annetaankin mielellään myös lahjaksi – eikä ainoastaan ystävänpäivänä.

Vaikka Suomi on perinteisesti maitosuklaamaa, on tumman suklaan suosio viime vuosina jatkanut kasvuaan. Eri makuvarianttien tuominen puhtaan tumman suklaan maailmaan on lisännyt menekkiä entisestään. Tumma nautinto on hurmannut myös uusia suklaan kuluttajia, jotka ovat löytäneet muutaman, päivittäin nautitun herkkupalan ilahduttavan vaikutuksen.

tumman suklaan suosio viime vuosina jatkanut kasvuaan

Suklaan sävyissä korostuvat nyt luonnolliset ja selkeät aromit sekä yksinkertainen konstailemattomuus. Mutkattomien perusmakujen rinnalla myös rohkeampien makujen suosio on nousussa.

Nostalgiaruiske!

Ajan hengessä näkyvä nostalgia on kantanut makeistrendeissä menestyksekkäästi jo muutaman vuoden. Tammikuussa 2013 comebackin tehnyt, monen lapsuudesta ja nuoruudesta tuttu, Merkkari on noussut jälleen suureen suosioon.

Myös moni muu vuosikymmenten takainen retroherkku, kuten Susu, Pätkis ja Fami, on villinnyt onnistuneesti makunystyröitä. Nostalgia näkyy myös tasaisesta suosiosta nauttivien klassikkopussien kasvaneessa myynnissä.

Suuri suomalainen

Suomen kansallismakeinen salmiakki on aina trendikäs. Salmiakin erinomaisuus on ollut iäti suomalaisten tietoisuudessa, ja nyt myös muualla maailmassa ollaan alettu herätä tämän dramaattisen mustan makeisen syvimpään olemukseen. Tällä hetkellä salmiakkia viedään Suomesta paljon muun muassa Keski-Eurooppaan. Näyttää siis, että salmiakin maailmanvalloitus on alkanut – ja jo oli aikakin!

salmiakin maailmanvalloitus on alkanut 

Ruotsissa ja Tanskassa nopeasti ilmiöksi noussut lakritsi-salmiakkibuumi on rantautumassa pian myös Suomeen, siispä odotettavissa onkin mustan herkun suosion kasvaminen entisestään.

Makeistrendit pähkinänkuoressa:

  1. Salmiakki
  2. Tumma suklaa
  3. Nostalgia
  4. Kotimainen valmistus
  5. Lahjamaiset tuotepakkaukset
  6. Selkeät aromit tai jyrkät makuerot