Fazerin pastillivalikoima koostuu erilaisista salmiakkipastilleista, täysksylitolipastilleista, kurkkupastilleista, lasten hedelmäpastilleista sekä suklaarakeista. Kaikki Fazerin pastillit valmistetaan Suomessa Karkkilan ja Lappeenrannan tehtailla.

Kurkkupastillimarkkinan klassikoita ovat perinteiset Eucalyptus ja Pectus. Nämä tuotteet ovat tuoneet helpotusta flunssakausiin jo yli sadan vuoden ajan.

Lastenpastillien suosikkituotteita ovat Muumipastillit Little My ja Moomin noin 20 gramman pakkauskoossa.

Salmiakkiset suosikit

Salmiakkipastillien kärkituotteita ovat suositut Fazerin Salmiakki, Fazer Super Salmiakki sekä alkuperäinen Pantteri Salmiakki. Näitä pastilleja suomalaiset kaipaavat erityisesti ulkomailla ollessaan. Fazer Super Salmiakista on myös vaihtoehtona stevialla makeutettu versio.

Pax ja Amerikan pastillit ovat klassikkoja

PaxYksi pastil­lien klassikkotuote on Pax-pastillit. Pax lanseerattiin ensimmäisen kerran sotien jälkeen vuonna 1947. Kyyhkysen kuvalla varustettu pastilli kulkeekin ihmisten suussa nimellä ”rauhan pastilli”.

Paxin valmistuksessa on käytetään alkuperäistä reseptiä. Paxin omaleimainen, raikas maku syntyy yrttiseoksesta ja lakritsiuutteesta. 65-vuotias pastillilegenda tuo tämän päivän voimakkaiden makujen maailmaan miellyttävän tuulahduksen menneestä.

Pax-rasia noudattelee uskollisesti alkuperäistä visuaalista ilmettään: se on tyylikkään yksinkertainen ja selkeä. Ulkoasun ja perinteisen maun lisäksi monet muistanevat 60-luvulla peräisin oleva mainosrallatuksen: Ota Pax, ota Pax, ota Fazerin Paxia kaks´.

Toinen kiistaton suklaaraeklassikko on Amerikan pastillit. Tuotteen omaperäinen muoto, maku ja rakenne ovat pitäneet tuotteen kuluttajien suosikkina vuodesta toiseen.

Suositut Amerikan Pastillit ovat viime sotien jälkeisiä tuotteita. Amerikan Pastilleissa on rapsahtava, rakeistettu kuori ja herkullinen maitosuklaasydän. Amerikan Pastillit kiiltävät kolmen värisenä. Pastilleiden värit ovat herkullinen oranssi, heleän vihreä ja vaalean lila. Amerikan Pastillit valmistetaan Lappeenrannan tehtaalla, Saimaan rannalla.