Da Capo

Da-Capo on saanut nimensä musiikkitermistä, Da capo = alusta uudelleen. Da-Capo syntyi aikanaan kierrätysajatuksen pohjalta, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada uusiokäyttöön. Ne sulatettiin ja seokseen lorautettiin mausteeksi Rhum Martiniqueta, koska se tasoitti sopivasti liköörin makua.

Rhum Martiniqueta käytetään tuotteessa vielä nykyäänkin, mutta alkoholin osuus tuotteessa on minimaalinen. Da-Capo -massa keitetään 110-asteiseksi, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu. Päälle tulee vielä kuorrutus tummasta suklaasta, joten alkoholin määrä jää todella marginaaliseksi.

Da-Capo on Fazerin ensimmäinen suklaapatukka

Da-Capo tuli markkinoille 1916 ja vuoteen 1939 asti sitä myytiin paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Suklaapatukkana Da-Capo on ollut myynnissä vuodesta 1949 lähtien. Vuonna 1957 se palasi jälleen markkinoille myös kääreellisenä konvehtina. Konvehdit olivat välillä poissa markkinoilta mutta nykyään niitä myydään jouluisin sekä Travel-valikoimassa.

Da-Capo -patukalla on vankka kannattajakuntansa: Da-Capo -patukoita myydään noin 6 miljoonaa kappaletta vuodessa. Monille suomalaisille Da- Capo on tuttu maku lapsuudesta ja se muistuttaa ajasta jolloin erilaisia herkkuja oli vähemmän tai niitä ei saanut niin usein. Pieni koko ja tumma suklaa pitävät Da-Capo -patukan tänä päivänäkin ajan hengessä. Da-Capo on pieni herkku päivän piristykseksi!