Sari Kortesoja

Majlen Fazerin perustama erikoiskonvehtiosasto on Fazerin ylpeys. Siellä valmistetaan ne hienoista hienoimmat, käsintehdyt konvehdit. Osastolla työskentelee 8 henkilöä, joista suurin osa on ollut Fazerilla pitkään, jopa vuosikymmeniä. Uusimmat tulokkaat ovat reilut 1,5 vuotta sitten joukkoon liittyneet Sini Räisänen ja Kirsi Aulama, jotka ovat tuoneet Fazerin suklaaosaamista esille tämän syksyn messuilla.

Sini ja Kirsi nauttivat työstään suomalaisten rakastaman herkun parissa. ”Olemme saaneet paljon tukea ja opetusta työkavereiltamme. Heidän tarinoitaan vuosikymmenten varrelta on tosi kiva kuunnella”, Sini kiittelee. Sini on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt opiskella jo ravintolakokiksi sekä leipuri-kondiittoriksi. Molemmista on myös työkokemusta eri paikoissa, mm. Cochonissa sekä Kakkugalleriassa. Kirsi puolestaan on valmistunut kokiksi vuonna 1998. Kymmenen à la carte –kokkivuoden jälkeen Kirsi suoritti kondiittorin ammattitutkinnon ja työskentelikin 4 vuotta Kluuvikadun Karl Fazer Caféssa kondiittorina ennen erikoiskonvehtiosastolle tuloaan. Tosin ensimmäisen kerran Kirsi on ollut Fazerilla jo 9 vuotta sitten kokkina eri pisteissä.

Syksyn aikana Sini ja Kirsi ovat olleet mukana eri messutapahtumissa. He ovat pitäneet mm. minitastingeja, joissa messuvieraat maistelivat heidän johdollaan Sinistä maitosuklaata sekä 47 % ja 70 % tummaa suklaata. He kertovat, että ensikertalaisina esiintyminen jännitti aluksi, mutta messuilla työskentely on ollut tosi hauskaa. Ihmiset ovat hyväntuulisia ja heidän kanssaan on ollut mukava jutella yhteisestä intohimon kohteesta, suklaasta.

Työssään Sini ja Kirsi pääsevät toteuttamaan myös taiteellista puoltaan. Tapahtumissa on ollut esillä heidän tekemänsä suklaatyöt, jotka ovat saaneet paljon ihastusta osakseen. Sinin suklainen lohikäärme valittiin jopa Suklaafestivaalien yleisön suosikiksi! Idean siihen Sini sai nähtyään lohikäärme-kivipatsaan ja hän halusi kokeilla, onnistuuko sen tekeminen suklaasta. Kirsin päässä puolestaan pyöri idea enkelistä. Molemmat toteavat, että onnistunut toteutus on aina palkitsevaa. On ihana luoda käsillä, varsinkin kun materiaalina on suklaa!

Tervetuloa Pala Fazeria -blogin pariin!
Tämä sisältö on osa blogisarjaa, jossa kerromme uusimmat Fazer-uutiset, raotamme verhoa kulisseihin ja nostamme esiin uusia ilmiöitä makujen maailmasta. Äänessä ovat fazerilaiset ja välillä tarinoimassa ovat myös vieraskynäkirjoittajat.
Täältä löydät lisää Pala Fazeria -blogikirjoituksia.