Suklaan pääraaka-aineet ovat kaakao; kaakaomassa ja kaakaovoi, tuoremaito tai maitojauhe ja sokeri. Monet täytteet, marjat ja hedelmät tuovat suklaatuotteisiin makuja ja rakennetta.

Suklaa ja vehnä

Suklaamassaan ei käytetä vehnää. Suklaatuotteiden, kuten esimerkiksi suklaakonvehtien, valmistuksessa saatetaan käyttää vehnäperäisiä ainesosia ja silloin tuotepakkauksen ainesosaluettelossa on mainittu vehnä yhtenä tuotteessa käytettävistä raaka-aineista. Esimerkiksi Geisha -suklaan täytteeseen kuuluva vohvelirouhe sisältää vehnää. Allergeenina se on merkitty tuotteen ainesosaluetteloon lihavoituna. 

Joissakin suklaatuotteissa on merkintä ”saattaa sisältää vehnää”. Tämä tarkoittaa, että vehnä ei kuulu tuotteen reseptiin eikä sitä ole merkitty ainesosaluetteloon. Tuotteeseen saattaa  päätyä pieniä  jäämiä samalla linjalla valmistetuista, vehnää sisältävistä tuotteista, huolellisesta linjojen puhdistuksesta huolimatta. Keliakialiitto suosittelee, että kyseisellä merkinnällä varustetut  tuotteet eivät kuuluisi keliaakikon päivittäiseen ruokavalioon. Henkilökohtaisesta herkkyydestä riippuen asia on kuitenkin hyvä varmistaa hoitavalta lääkäriltä.

Suklaa ja laktoosi

Saamme usein kysymyksiä myös suklaan laktoosipitoisuudesta ja siihen liittyvistä pakkausmerkinnöistä.

Vähälaktoosinen –merkintä voidaan laittaa pakkaukseen, kun laktoosia on vähemmän kuin 1 g / 100 g

Täysin maidottomia ja laktoosittomia tuotteita Fazerilla ovat Wiener Nougat- konvehdit  ja Mignon -muna. Fazerilla käytettävä maitorasva on laktoositonta, mutta se saattaa sisältää pieniä määriä maitoproteiinia. Samoilla tuotantolinjoilla valmistetaan tuotteita, joiden ainesosiin kuuluu esimerkiksi maito, maitojauhe tai herajauhe. Näistä saattaa tuotteeseen jäädä pieniä määriä maidon ainesosia - laktoosia ja maitoproteiinia. Tämän vuoksi olemme merkinneet pakkauksiin "saattaa sisältää pieniä määriä maitoa". Esimerkiksi Fazermint- ja Julia-konvehdit on merkitty vähälaktoosisiksi juuri tuon mahdollisen maitojäämän vuoksi.

Fazerin tuotehausta voit varmistaa helposti omaan ruokavalioosi soveltuvat tuotteet.

100 % käyttämästämme kaakaosta on vastuullisesti tuotettua. Lue lisää kaakaon vastuullisuudesta.