Fazerin ainutlaatuisten suklaa- ja konditoriaherkkujen luomisesta vastaavat suklaan ammattilaiset ja kondiittorimestarit. Nämä herkkutaikurit viettävät vuosia opiskellen jotta voivat olla parhaita siinä mitä tekevät.

Kondiittorin ammatti vaatii vuosien harjoittelua ja kovaa työtä. Monet maailman johtavista kondiittoreista ja sokerileipureista matkustavat ympäri maailmaa oppimassa uusia makuja ja valmistustekniikoita. Avain menestykseen on keskittyminen pienimpiinkin yksityiskohtiin. Kondiittorimestarit ovatkin sekä taiteilijoita keittiötaidon ammatilaisia.

Fazerin kondiittoreiden historia alkaa yrityksen perustajasta Karl Fazerista. Karl Fazer oli lahjakas sokerileipuri joka rakasti suklaata ja makuelämysten tuottamista. Ennen kahvilansa avaamista hän opiskeli Pietarissa kuuluisassa G. Berrinin leipomossa. Valmistuttuaan Karl jäityöskentelemään Pietariin ennen kuin jatkoi matkaansa Berliiniin ja Pariisiin. Ollessaan 25-vuotias vuonna 1891, Karl palasi kotikaupunkiins Helsinkiin ja avasi oman kahvilan, joka edusti ranskalais-venäläistä konditoriakulttuuria parhaimmillaan.

Suklaan ja makeisten valmistaminen alkoi Kluuvikadulla sijaitsevassa kahvilassa vuonna 1894 ja seuraavina vuosina kondiittorimestarit läheltä ja kaukaa tulivat työskentelemään Fazerin kuuluisaan kahvilaan. Monet mestareista olivat venäläisiä. Ensimmäisinä vuosikymmeninä ei ollut harvinaista, että reseptit olivat mestareiden omaisuutta ja niitä säilytettiin muistissa. Reseptiikkaa ei kirjattu välttämättä ylös lainkaan ja tärkeitä ainesosia kuten mausteita käytiin punnitsemassa muilta salaa. Reseptit ja salaisuudet niiden takana saatettiin paljastaa ainoastaan taitavimmille oppipojille ja harjoittelijoille.

Monet Fazerin vastustamattomista herkuista joita myytiin yli sata vuotta sitten, ovat edelleen suosiossa. Bebe ja Perunaleivos ovat edelleen klassikkoleivonnaisia makeistuotteet kuten Pihlaja (1895), Mignon (1896) ja Kiss Kiss (1897) todistavat että hyvä maku ei mene koskaan pois muodista.   

Fazer houkuttelee edelleen kondiittoreiden parhaimmistoa työskentelemään suomalaisen suosikkisuklaan parissa. He jatkavat vanhojen klassikoiden valmistusta ja luovat asiakkaiden löydettäväksi uusia herkkuja joihin rakastua. 

Uusinta sukupolvea Karl Fazer Cafén kondiittoreita johtaa kondiittorimestari Eero Paulamäki. Työssään Eero jatkaa Fazerin ensimmäisen suklaamestarin, Karl Fazerin perinnettä etsimällä koko ajan uutta ja haastamalla itsensä ja taitonsa ylittämään asiakkaiden odotukset.