Eero Paulamäki on lahjakas suomalainen kondiittori, jolla on yli 12 vuoden kokemus työstä suklaan ja leivonnaisten parissa. Eero on yksi niistä ammattilaisista, jotka löytyvät Fazerin makuelämysten takaa ja tällä hetkellä hän työskentelee Karl Fazer Caféssa Helsingin keskustassa.

Opiskeltuaan ammattikoulu Omniassa ja Stadin Ammattiopistossa, Eero on täydentänyt oppejaan suomalaisissa huippuravintoloissa ja suklaapuodeissa.

Miksi haluat kilpailla?

“World Chocolate Master -kilpailun voittaminen merkitsisi minulle todella paljon. Olen kilpaillut lapsesta lähtien. Ensimmäinen ammattikilpailuni oli vuonna 2001 kun olin 16-vuotias ja siitä lähtien olen ollut koukussa. Kilpailuissa voin tehdä asioita joita muualla ei voi tehdä. Voin haastaa omat rajani ja yrittää tekniikoita joita normaalisti en pääsisi kokeilemaan.”

Mikä on Fazer-suosikkisi?

“Geisha on ollut aina suosikkini Fazerin tuotteista. Rapea mutta pehmeä rakenne yhdistettynä pähkinöihin ja maitosuklaaseen on mielestäni täydellinen. Geisha on myös tyttäreni suosikki. Ostamme
kauppareissulla - äidiltä salaa - aina yhden patukan, jaamme sen puoliksi ja nautimme kotimatkalla.”

Koska aloitit suklaan muotoilun?

“Kun oli 15-vuotias, tein samppanjapullon tummasta suklaasta. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt suklaasta mitään ja siitä kaikki alkoi.”  

Onko sinulla omaa erikoisuutta?

“Olen tehnyt vuosien mittaan niin paljon hulluja juttuja suklaasta että osaan nykyään tehdä melkein mitä tahansa. Ensimmäisen maistiaisen jälkeen minulta pyydetään usein Sacher 2.0 -kakkuani. Sen tekemiseen kuluu paljon aikaa mutta se on todella hyvää.”

Missä olet kilpaillut?

Olen vuosien varrella kilpaillut useissa kilpailuissa, mm. seuraavissa:

  • World Skills Competition 2003
  • IKA Culinary Olympics 2004 & 2012
  • World Chocolate Masters 2009 & 2011
  • Nordic Championship in showpiece 2014

Mikä olet koulutukseltasi?

Olen valmistunut Omnia Ammattiopistosta kondiittoriksi vuonna 2006 ja Stadin Ammattiopistosta kondiittorimestariksi vuonna 2010.

Millainen on työkokemuksesi?

Ennen työtäni Karl Fazer Cafén kondiittorimestarina olen työskennellyt kondiittorimestarina muissa ravintoloissa, kahviloissa sekä suklaaputiikeissa. Olen toiminut myös yksityisyrittäjänä ja opettajana Stadin Ammattiopistossa.