Eero Paulamäki on työhönsä intohimoisesti suhtautuva, lahjakas kondiittori, jolla on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä suklaan ja konditoriatuotteiden parissa. Eero on yksi niistä huippuammattilaisista, jotka löytyvät Fazerin makuelämysten takaa. Tällä hetkellä hän työskentelee legendaarisessa Fazer Café Kluuvikatu 3:ssa, Helsingissä.

Marraskuussa 2021 Eero valittiin alueellisesta karsinnasta Pohjoismaiden ja Baltian maiden edustajaksi kansainvälisen World Chocolate Masters -kilpailun finaaliin. Finaali järjestetään lokakuussa 2022 Pariisissa. Eero on ensimmäinen suomalainen finalisti arvostetun kilpailun historiassa.

Unelma

“World Chocolate Masters -finaaliin pääsy on ollut pitkäaikainen unelmani, ja olen ylpeä voidessani esitellä itseni lisäksi myös Fazerin. Teokseni teema on "Renewable tomorrow – uusiutuva huominen". Se on aktiivinen muoto kaikille kilpailijoille annetusta Tomorrow – Huominen -pääteemasta, jonka tarkoituksena on innostaa meitä tekemään konkreettisia tekoja huomista hyväksi. Töideni kautta haluan näyttää, että perinteinen käsityötaito ja elintarviketeknologia, joka mahdollistaa kestävän elintarviketuotannon tulevaisuudessa, voivat kulkea käsi kädessä. Käytin esimerkiksi ksylitolia karsintatyöni makeisessa. Ksylitoli on valmistettu kaurankuorista, Fazerin kauramyllyn sivuvirrasta."

Ensimmäinen työni suklaasta

Ensimmäisen kerran Eero oli mukana ammattilaiskilpailuissa 16-vuotiaana. “Tein 16-vuotiaana samppanjapullon tummasta suklaasta. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt suklaasta mitään ja siitä kaikki alkoi.”  

Fazer Suklaakakku

Fazerin Sinisen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi olemme luoneet unelmien suklaakakun. Mehevien suklaakakkupohjien välissä on silkinpehmeää ja täyteläistä suklaaganachea sekä rouhittua Fazerin Sininen -suklaata. Suklaanautinnon kruunaa Fazerin Sininen -suklaasta tehty kuorrute.

Kilpailukokemus

Vuosien varrella Eerolle on kertynyt runsaasti kokemusta useista kansainvälisistä suklaakilpailuista:

  • World Skills Competition 2003
  • IKA Culinary Olympics 2004 & 2012
  • World Chocolate Masters -karsintakilpailut 2009, 2011, 2015 & 2017
  • Nordic Championship in showpiece 2014

Koulutus

Stadin Ammattiopisto (ent HelPa)

Kondiittorimestari

2009 – 2010 

Omnia Ammattiopisto

Kondiittorin ammattitutkinto

2005 – 2006

Työkokemus

Kondiittorimestari

Fazer Café, Helsinki 

2014 – 

Yrittäjä ja kondiittorimestari

Pastry Design 

2013 – 

Opettaja

Stadin Ammattiopisto (ent HelPa)

2012 – 2014

Kondiittorimestari

Coquus 

2011 – 2012 

Kondiittorimestari

Chjoko 

2008 – 2011 

Vastaava kondiittori 

La Société du Cochon 

2007 – 2008