World Chocolate Master -kilpailun aikana kilpailijat tekevät tuomariston edessä neljä työtä: konvehdin, kakun, street food -tuotteen ja suklaaveistoksen.

Kilpailutöiden lisäksi tuomarit arvioivat keittiötyöskentelyä. Kaikkien osa-alueiden perusteella tuomarit tekevät valinnan ja voittaja pääsee kilpailun finaaliin Pariisiin.

Kilpailun teemana on ”Inspiraatiota luonnosta” ja Eero on valinnut omien töidensä otsikoksi ”Neljä vuodenaikaa”.

Kevät: Suklaaveistos

Suklaaveistoksessa näkyy matka jäisestä talvesta kesään, jolloin kaikki on elävää ja luonto kukkii. Veistoksen elementtejä ovat jäähileiset kivet, vesi, ajopuu, kevätkeiju, kukat, perhoset ja leppäkertut.

Kesä: Dogclair

Kaksi klassikkoa yhdessä, éclair-leivos ja hot dog, muodostavat täydellisen street food -yhdistelmän. Street foodin ajatuksena on syödä jotain herkullista nopeasti. Dogclairissa yhdistyvät nämä ajatukset. Lisäksi Inspiraatiota luonnosta -teema on huomioita pakkauksessa: Dogclair on pakattu ainoastaan palaan kierrätettyä paperia, jolloin jätettä tulee mahdollisimman vähän.

Dogclair-resepti >>

Talvi: Lumihiutale-konvehti

Lumihiutale-konvehti on yksi niistä resepteistä, jonka kondiittorimestari Eero Paulamäki suunnitteli World Chocolate Master -kilpailua varten. Konvehdin ulkonäön ajatuksena on herättää eloon talven ja lumen kauneus, makuina ovat paikalliset erikoisuudet kuten lakritsi ja karhunvatukka.

Syksy: Syyssato-kakku

Kakun ulkonäkö on oodi syksyn kauneudelle: putoavien lehtien kaikki värit ja sävyt punaisesta kullankeltaiseen. Rapea ja intensiivisen makuinen keksipohja on tehty pohjolassa erityisesti arvostetusta raaka-aineesta, rukiista. Rukiin happamuus tasapainottaa karamellilla maustetun maitosuklaan makeutta ja pitää kakun mehevänä. Kakusta löytyy kerroksittain tummaa suklaakreemiä ja tonka-pavuista tehty kakkukerros, joka on kostutettu punaherukkamehulla. Kakun päällyskerros on tehty tonka-pavusta ja valkosuklaasta.