Syyskuussa 2019 muodoltaan tai väriltään villimmät, mutta muutoin erinomaiset karkit pääsivät Makea Moka -hävikkikarkkipussiin. Siitä tuli hetkessä suosittu, ja nyt suklaatuotteet saavat oman hävikkipussinsa. Pussi on Makea Choco Moka.

Suklaanvalmistuksessa syntyy väistämättä hävikkiä, mutta sitä voidaan onneksi vähentää. Joskus levy on vääränpainoinen tai sisältää liikaa tai liian vähän rouhetta, mutta on muutoin erinomaisen herkullista nautittavaa. Nyt nämä levyt päätyvät sopivina suupaloina Makea Choco Moka -pussiin. Pussi sisältää mm. Fazerin pähkinäsuklaata ja toffeesuklaata.

Pussiin pääsi käsiksi, kun kävi ostoksilla Fazer Store -verkkokaupassa, Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä Vantaalla tai Helsingin Kluuvikadun Fazer Café -kahvilassa. Pusseja jaettiin 10 euroa ylittävissä ostoksissa. Huom. kaikki pussit on jaettu.

”Tuote on jaossa vain rajatun ajan, koska sen valmistus on eräluontoista. Sitä valmistetaan vain, jos hävikkiä syntyy”,  Sari Sarin, Fazerin yritysvastuujohtaja kertoo.

Hävikin vähentämisessä jokaisella teolla on merkitys

Vastuullisuus on oleellinen osa Fazerin strategiaa yhtiön uudistuessa moderniksi vastuulliseksi ruokayhtiöksi. Ruokahävikin vähentäminen on yksi keskeisimmistä keinoista minimoida ruuantuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia, ja yksi Fazerin neljästä yritysvastuutavoitteesta on puolittaa hävikki vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, ja jokaisella teolla on merkitys.

Prosessihävikkiä on mahdotonta täysin ehkäistä, mutta raaka-aineet käytetään uudelleen niin tehokkaasti kuin mahdollista – kuten Fazerilla on jo pitkään tehty. Esimerkiksi vuonna 1916 Da Capo syntyi kierrätysajatuksen pohjalta, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada uusiokäyttöön.

suklaanvalmistus.jpg

”Uusia vastuullisuuskeinoja etsitään koko ajan. Ylituotantoa ehkäistään hyvällä suunnittelulla, ja hävikkiä pienennetään jatkuvan parantamisen toimenpiteillä ja kehitysprojekteilla”, Sari Sarin kertoo.

Se osa tuotantohävikistä, joka ei ole ihmisravinnoksi kelpaavaa, kierrätetään Fazerin jätehierarkian mukaisesti eläinravinnoksi ja biopolttoaineen raaka-aineeksi.

Fazerin neljä kunnianhimoista vastuullisuustavoitetta ovat:

  1. 50 % vähemmän päästöjä
  2. 50 % vähemmän ruokahävikkiä
  3. 100 % vastuullisesti hankittua
  4. enemmän kasvipohjaista.

Lisätietoa Fazerin vastuullisuustyöstä ja -tavoitteista löytyy osoitteessa: https://www.fazergroup.com/fi/vastuullisuus/

Lisätietoa Makea Choco Moka -pussista:

Liisa Eerola, viestintäjohtaja, puh. +358 44 710 8860, liisa.eerola@fazer.com

Fazerin mediapuhelin palvelee ma-pe klo 8-16 puh. +358 40 668 2998, media@fazer.com