
Ainekset
Kaura-pancakes
½ l | rasvatonta piimä (laktoositon) |
1 ½ dl | Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro -kaurahiutaleita |
½ tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
100 g | voita |
4 | kananmunaa |
1 tl | ruokasoodaa |
2 tl | leivinjauhetta |
3 dl | vehnäjauhoja |
Paistamiseen voita ja rypsiöljyä |
Porkkana-appelsiinihilloke
4 | kuorittua ja pieniksi kuutioiksi leikattua porkkanaa |
1 | luomuappelsiini |
1 | kanelitanko |
1 dl | hillosokeria |
1 dl | hyytelösokeria |
Tee näin
Kaura-pancakesit
Kaada piimä kattilaan ja keitä kaurahiutaleita siinä noin 5 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää mukaan sokeri ja suola. Kuutio voi ja lisää se pienin nokarein mukaan puuroon kokoajan sekoittaen. Jäähdytä puuroa noin 10 - 15 minuuttia.
Lisää rikotut munat puuron joukkoon yksitellen. Sekoita hyvin puuroa samalla. Yhdistä ruokasooda, leivinjauhe ja vehnäjauho ja lisää ne puuroon hyvin sekoittaen. Paista valmiista taikinasta voi-öljyseoksessa vähän paksumpia lettuja, mielellään ohukaispannulla.
Porkkana-appelsiinihilloke
Laita kattilaan porkkanakuutiot, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää hyytelösokeri joukkoon. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Jäähdytä. Hilloke voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä.
Liekitys
Laita kuumalle pannulle 2 - 4 kappaletta ohukaisia. Lisää mukaan hilloketta noin 1 dl ja kuumenna. Kun hilloke kuumaa lisää pannulle esim. Grand Marnier -likööriä tai konjakkia. Liekitä ohukaiset. Tarjoa heti esimerkiksi kermavaahdon kera.