Ainekset (8 annosta)

Piirakkapohja

4 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer Alku Omenainen kauragranolaa
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 rypsiöljyä
1/2 dl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte

1 dl kanttarelleja
1-2 sipulia
2 dl (1 tlk) ruokakermaa
150 g smetanaa
2 kananmunaa
2 dl Emmental juustoraastetta
 ripaus mustapippuria
 ripaus suolaa
1-2 rkl hienonnettua rosmariinia

Tee näin

1.Sekoita keskenään vehnäjauhot, granola, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista taikina uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.


2.Puhdista sienet ja paloittele.  Kuullota sipuli rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.


3.Sekoita ruokakerma, smetana, kananmunat sekä osa juustoraasteesta kulhossa. Lisää pippuri sekä hienonnettu rosmariini.


4.Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.