Huhtikuussa lanseeratuissa Domino Mini -keksiuutuuksissa näkyy monille tuttu nuori mies: poptähti Benjamin. IG-suosikkinakin tunnettu Benjamin Peltonen tuli vieraaksi Fazerilaan huhtikuun alussa ja teimme kierroksen Domino-tehtaalle katsomaan, miten Domino-keksit valmistuvat. Kierroksen päätteeksi kysyimme Benjaminilta kaikkea kekseistä musiikkiin. Lue alta haastattelu. Tutustu myös uusiin TV-mainoksiin, joissa Benjamin on tähtenä.

Benjamin, miksi lähdit mukaan Domino Mini-kampanjaan?

Fazer on ollut minulle lapsesta asti mageimpia brändejä, mitä tiedän. Veikkaan et aika monella suomalaiselle on sama tausta, että kotona on syöty Fazerin karkkeja ja keksejä. Minulla on ollut unelmana tehdä jonkin suuren suomalaisen firman kanssa yhteistyötä. Kun kuulin tästä mahdollisuudesta, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Tämä on oikeastaan ihan dream come true, koska Fazer on Suomen coolein brändi. Tämä tuntuu sellaiselta once in a lifetime jutulta, ihan törkeen hieno fiilis.

Muistatko, milloin olet syönyt ensimmäisen kerran Domino-keksejä?

Varmaan silloin kun ekan kerran olen saanut hampaat suuhun. Meillä oli himassa karkkipäivä aina lauantaisin, et karkkia ja keksiä syötiin vaan silloin, ja sitten jos käytiin jollain synttäreillä. Joka ikisissä bileissä on aina ollut Dominoita.

Miten syöt Dominon?

Pienempänä tykkäsin kiertää niitä auki ja syödä niitä silleen osissa, mutta se puoli missä ei ollut sitä täytettä niin ei tietenkään ollut niin hyvää. Nyt aikuisena mä tykkään syödä nämä tälleen ihan vain kokonaisena kerralla.

Tykkäätkö leipoa?

Mulla on niin vähän aikaa tehdä edes ruokaa himassa, niin jos olisi aikaa niin mä varmaan leipoisin. Olen viimeksi leiponu varmaan vuosia sitten, että mä en ole kyllä silleen mikään leipuri. Mieluummin mä ostan jotain oikeasti tosi hyvää, kuin se että mä alan itse tekee jotakin. Eli Dominoita.

Minkälaista musiikkia kuuntelet?

Laaja skaala päivästä riippuen. Riippuu myös siitä missä mä olen ja mikä mood. Olen tosi mainstream poppi-diggari. Fiilaan r’n’b:tä ja räppiä nykyään, mikä oli minulle vierasta vielä pari vuotta sitten. Olen musan tekemisen kautta oppinut arvostaa eri tyylilajeja. Mitä enemmän opin musiikinteoriasta, sitä enemmän arvostan erilaisia tyylejä esimerkiksi klassista musiikkia, kun tietää miten vaikeata se on.

Kenet artistin haluaisit nähdä?

Ariana Granden ja Rihannan. Olen nähnyt Beyoncén kerran, se oli ihan törkeän kova. Mulla ei ole yhtä lempiartistia. Fiilaan silleen kaikkea.

Mihin suuntaan haluaisit kehittää omaa osaamista?

Totta kai musaura on mun elämä niin siihen liittyvää jotain. Haluaisin oppia soittaa jotain soitinta, koska en osaa oikeasti soittaa kunnolla vielä mitään. Minua kiinnostaa kulttuurit ja kielet tosi paljon. Mun life goal on oppia espanjaa.

Minkälainen on hyvä keikka?

Sellainen, missä yleisö on fiiliksissä ja messissä. Saan kaiken energian yleisöstä. Ikinä ei voi sanoa, että yleisö on huono, mutta joskus energiatasot ovat matalammalla. Ruokin itseäni sillä yleisön energialla. Hyvä yleisö on sellainen, joka fiilistelee ja laulaa messissä. Ja vaikka ei laulaisikaan niin fiilistelee. Mä rakastan keikkoja missä on kunnon rakkaudentäytteinen ilmapiiri ja missä kaikilla on hyvä olla. Se on parasta mun keikoilla, kun näkee et kaikki hymyilee. Rakastan sitä, kun yleisöstä näkee, kun ne käy läpi eri tunteita, ja et ne biisit puhuttelee niitä.

benjamin_domino_800x.jpg

 

Mikä on kivointa musiikintekemisessä?

Muistan että mä olen tehnyt powerpointin levy-yhtiölle siitä, millainen artisti minusta tulee, nyt kun laulan suomeksi. Siinä oli kuvailtuna sellainen energinen ja värikäs pop-artisti suunnitteilla. Sitten fakta on se, että kun me ollaan tehty musaa, niin se homma on mennyt ihan päinvastaiseen suuntaan. Vuodatan mun sydäntä ja puhun kaikista murheista ja nihkeistä asioista. Se on hauska huomata, miten se musiikki menee ihan omia teitään. En yritä väkisin viedä sitä johonkin suuntaan, vaan annan sen musiikin viedä. Se on ollu mageeta huomata. Se on hienoa jättää ne optiot siihen, että tavallaan voi tapahtuu mitä vaan.

Miten rentoudut keikkakiertueen vapaapäivinä?

Yleensä nukkumalla tosi tosi pitkään. aika perussettii: mä syön hitosti, nukun, -  päikkärit on maailman paras asia.

Mitä mieltä äitisi on uravalinnastasi?

Äiti on ihan sairaan fiiliksissä. Minun piti jättää lukio kesken musahommien takia, koska kaikki tapahtui Helsingissä ja kävin lukiota Turussa. Huomasin, etten oikein voi keskittyä kahteen juttuun samaa aikaa, ja musa tuntu näistä kahdesta niin paljon siistimmältä. Sain sellaisen mahdollisuuden, mitä muilla ei ole, niin tuli sellainen olo, että nyt minun pitää ottaa tästä kaikki irti. Sitten sanoin porukoille, jotka on käyny kaikki korkeakoulut ja tälleen, että hei, teidän poika on nyt päättänyt et hän lopettaa koulun. Ne oli silleen, että mietipä vielä pari kertaa. No sitten mä mietin pari kertaa ja pysyin päätöksessäni. Sen jälkeen ne on tukenut mua täysin, koska ne uskoo tähän silleen yhtä paljon kuin minäkin. Äiti on fiiliksissä ja kuuntele mun musaa, ja sen frenditkin kuuntelee sitä. Äiti on kyllä ylpeä ja fiilistelee.

benjamin_domino1200x.jpg

Mikä on unelmiesi reissukohde?

Kävin tammikuussa Australiassa ja se oli maailman siistein paikka. Haluisin käydä Uudessa-Seelannissa, ja Balilla. Etelä-Amerikka kiinnostaa ihan törkeesti. Siellä puhutaan espanjaa, ja mä rakastan sitä kieltä ja haluaisin oppia puhumaan sitä. Mä oon vähän silleen all over the place, haluaisin käydä vähän kaikkialla!

Sinulla on kohta synttärit, mitä toivoisit lahjaksi ja miten meinaat viettää synttäripäivääsi?

Olen keikalla minun synttäripäivänä, ja olin miettinyt, että voisin vaan bilettää hulluna sen jälkeen, mutta nyt minulle tuli keikka myös seuraavalle päivälle. Synttärit menevät siis keikalla laivalla.

En osaa koskaan toivoo mitään lahjaa, tuntuu et minulla on kaikki asiat mitä haluan. Jos saa toivoa jotain universaalia, vaikka että ura jatkuisi seuraavat 20 vuotta. Haluisin vain nähdä mun ystäviä. Niin.. (pohtii) ei oo sellaista asiaa mitä mä haluaisin. Vai onko? Mä olen miettinyt, kun tiedätkö Alexan? Sellainen olisi magee. Jos mä saisin jotain toivoa, niin se olisi Alexa! Se on niin magee.

Jos voisit lähettää Domino-paketin minne ja kenelle vaan, niin mihin se lähtisi?

Lähettäisin yhdelle frendille, joka asuu Argentiinassa ja ei ole koskaan käynyt Suomessa. Olen hehkuttanut sille Suomea maailman eniten ja kertonut, että Suomessa on maailman paras kesä. Se on kuitannut vaan, että ”yeah sure, you dont even have summer.” Olen kertonut, että meillä on maailman parasta suklaata, ja se on siihenkin kuitannut vain, että ”yeah sure”. Niin mä lähettäisin sille sen Domino-paketin silleen, että no maista!