
Ainekset
(14-16 annosta)
1/ 2 pussia (110 g) Fazer Dumle-makeisia
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3/ 4 dl maitoa
Vuoan voiteluun
voita
korppujauhoja
Vuokaan
50 g voita
1/ 2 pussia (110 g) Fazer Dumle-makeisia
3 dl pähkinäseosta, esim. macadamia, saksanpähkinä
Tee näin
1. Voitele ja korppujauhota vetoisuudeltaan noin 2 litran kakkuvuon(ei irtopohjavuoan) pelkät reunat. Sulata voi kattilassa. Lisää Dumlet ja sekoita samalla kuumentaen, kunnes makeiset sulavat. Nosta jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan vuorotellen jäähdytetyn Dumle-rasvaseoksen ja maidon kanssa.
3. Kuutioi voi vuoan pohjalle ja saksi Dumle-makeiset pieniksi. Lisää makeiset rouhittujen pähkinöiden kanssa vuokaan. Levitä taikina tasaisesti ainesten päälle.
4. Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa kakku varoen suoraan tarjoiluvadille.