Ainekset (Noin 40 kpl )

Taikina

2 1/ 2 dl vettä

100 g voita

2 1/ 2 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

1/ 2 tl leivinjauhetta

Täyte

25 Fazer Dumle-makeista

2 1/ 2 dl kuohukermaa

Kuorrute

1/ 2 dl kuohukermaa

4 Fazer Dumle-makeista

Tee näin

1. Valmista ensin tuulihattujen täyte. Kuumenna kerma kiehumispisteen. Lisää Dumlet ja sekoita samalla kuumentaen, kunnes makeiset sulavat. Siirrä seos kulhoon ja nosta peitettynä jääkaappiin. Anna seistä vähintään 4 tuntia tai yön yli, jotta seos kylmenee kunnolla.

2. Valmista tuulihatut. Kuumenna kattilassa vesi ja voi kiehuvaksi. Sekoita lisää jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen koko ajan samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia.

3. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti sähkövatkaimella välillä huolella vatkaten. Lisää leivinjauhe viimeisen kanamunan kanssa seokseen. Pursota tai nostele kahden lusikan avulla taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikallisen kokoisia tuulihattuja. Koko kaksinkertaistuu paiston aikana.

4. Paista leivonnaiset 200 asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Siirrä paistetut tuulihatut paperin kanssa varoen ritilälle jäähtymään.

5. Avaa jäähtyneet tuulihatut sivusta terävän veitsen avulla. Vatkaa täytteen kermaseos vaahdoksi. Pursota vaahtoa juuri ennen tarjoilua jokaisen tuulihatun sisään.

6. Kiehauta kattilassa kuorrutteen kerma ja lisää Dumlet. Sekoittele, kunnes suklaat ovat sulaneet. Keitä hetken ajan, jotta seos paksunee. Valuta kuorrutetta tuulihattujen päälle koristeeksi.