Ainekset

  • (20 tikkaria)
  • 250 g voita
  • 250 g tummaa leivontasuklaata
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kaakao-jauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 20 Dumlea
  • 250 g tummaa leivontasuklaata dippaamiseen
  • Suolahiutaleita koristeluun

Tee näin

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Asettele leivinpaperi uunipellille.
2. Rouhi suklaa ja sulata voin kanssa kattilassa keskilämmöllä tasaiseksi seokseksi. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa tasaisen vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon suklaa-voisulaseos ja kääntele kunnes ne ovat sekoittuneet.
4. Siirrä taikina uunipellille ja paista 30 minuuttia. Poista uunista ja anna jäähtyä. Siirrä Pohja jääkaappiin jotta se jäähtyy kokonaan ennen kuin alat pyöritellä brownie-pohjasta palloja.
5. Murenna brownie-pohja kulhoon ja jaa murut 20:een yhtä suureen osaan. Painele jokainen osa tasaiseksi kädelläsi ja laita keskelle jokaista tasoitettua pohjaa yksi Dumle. Taita pohjan reunat Dumlen päälle ja pyörittele tasaiseksi palloksi. Asettele pallot leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja laita pakkaseen asettumaan ainakin tunniksi.
6. Rouhi tummaa suklaata kulhoon ja sulata sulata mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan, jokaisessa välissä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut tasaiseksi. Anna jäähtyä.
7. Kasta jäätelötikkujen pää tummaan suklaaseen ja paina sen jälkeen keskelle brownie-palloa. Odota kunnes sula suklaa tikussa on jähmettynyt ja kasta sen jälkeen koko pallo suklaaseen. Koristele suolahiutaleilla juuri ennen kuin suklaa pallon ympärillä on jähmettynyt.